Tuesday, May 22, 2007

17.mai i Newcastle

Det var rart å vakne på 17.mai og møte ein heilt vanleg dag! Hallo, det er 17.mai!! Men på kvelden, etter arbeidstid og skuletid, var det klart for feiring i Gosforth, nesten der vi bor. Då vart det gåing i tog, sammen med andre meir eller mindre norske folk, pynta og fine! Tilogmed ein bunad eller tre:) Toget gikk til pøbben (vi er tross alt i England), som var pynta med flagg og greier! Der var det pølser med brød/lompe og Idun Ketchup, vafler med brunost og kaker. Og siden det faktisk var varmt kunne vi sitte ute heile kvelden, bli bedre kjent med andre nordmenn, og fortelle dei stakkars engelske om våre rare matvana og tvinge dei til å smake brunost!:) Synging vart det også, både Ja,vi elsker, og Norge i rødt, hvitt og blått.

"Vorhen do gor ee lee org fyell airn vinterdag, airn sommerkveld, vair fjord og fosservell
fra eng org moh mair foorootrair, fra havets breen mair fiskervair org till dee veeter sheair,murter do lanne ee traifarvet drakt, sveupt ee airt hyennshin av flaggets farverprakt."
osv...

=tekst for dei engelske (som heller ikkje kunne melodien:)), men var sikkert meir underholdning for oss vaskeekte nordmenn...
3 comments:

Vibber`n i Farta said...

Oi!
17. mai i Gosforth! Så stilig! Tog og greier, blir mektig imponert her.. Den sangteksten der var jo bare helt ubetalelig..! Kan tenke meg dere utgjorde et fint kor.. Tenk så gøy da! Dette kommer jo til å gå inn i Beathes historiebok som en legendarisk feiring (sammen med gangen da vi kappes om å vinke mest til kongen..)! :) Nå fikk jeg lyst på vafler med brunost..

Vibber`n i Farta said...

Tror forresten ordet "hyennshin" er min favoritt.. Bortsett fra at det minner litt om hyeneskinn. Og det er ikke så kult. Hvertfall ikke hvis det ikke er på en hyene. Men det var det jo ingen som sa at det ikke var. Tror do det vare plass til mere litteratoor i mitt hoodet nå..?!?!

Beathe said...

hehe, bra ord det ja! Fe håpe at det e på ei hyene da... E vell mest sannsynli: svøpt i et hyeneskinn... Nja... kan være at nåken andre svøpe sej i et hyeneskinn me, ekje godt å vite! Trur min favoritt e "foorootrair"...
Å nei, trur nok at haude ditt definitivt e fullt no...:)